Zeunerts

MIDSOMMAR ÄR HÄR!

Vår fantastiskt härlig högtid närmar sig. Vi pratar såklart om MIDSOMMAR!

För att göra ditt firande extra minnesvärt har vi samlat lite härliga inslag här. Allt från mat till lekar, och vi börjar med lekarna.

Femkamp till midsommar

Midsommar ska ju firas tillsammans och därför passar det extra bra med en femkamp i lag. Så, dela upp er i lag. Hur många ni är i varje lag är upp till er. Antal lag bestämmer hur många poäng det finns att hämta i varje gren. Är ni till exempel fem lag så får vinnaren i varje gren 5 poäng, tvåan 4 poäng, trean 3 poäng osv.

Gren 1: Ät en donut 

Du behöver: snöre, donuts (antalet beror på hur många lag ni har)

Hitta ett träd eller annan höjd där ni kan hänga upp snören med en donut (eller annat ätbart) från varje. En från varje lag ska sedan tävla om att äta upp den först.

Gren 2: Hoppa säck

Du behöver: säckar, startlinje, mållinje (antal beror på hur många lag ni har)

Mät upp en sträcka och sätt upp start och mål, sen är det bara för en deltagare per lag att hoppa i säcken och hoppa från start till mål.

Gren 3: Kasta ner burkarna

Du behöver: 3-6 burkar per lag samt en boll (okokt potatis funkar lika bra) per lag

Ställ burkarna i en pyramid per lag, mät upp ett avstånd och sen har varje lag en boll var att kasta ner burkarna med. En deltagare kastar och måste sen själv lämna bollen vidare till nästa lagmedlem, eller kasta vidare själv. Först att kasta ner alla burkar vinner.

Gren 4: Sug så fort du kan

Du behöver: dryck, glas, sugrör

Varje lag få ett glas med valfri dryck samt ett sugrör. Drycken ska sugas upp med sugrör och det lag som först har ett tomt glas vinner.

Gren 5: Kasta ägg

Du behöver: ett ägg per lag

Varje lag får ett ägg var och ska på så få kast som möjligt komma så långt som möjligt i från varandra. Ni väljer ut två per lag som ska tävla. De väljer själva vilket avstånd som de vill börja på men det är de senast giltiga kastet som blir resultatet – så det är inte säkert att det lönar sig att chansa. När ett kast är godkänt väljer laget ett nytt avstånd att försöka på osv.

Lycka till med femkampen!

Mat

Maten är en stor det av hela midsommarfirandet och var som står på lunchbuffén är nog lite varierande beroende på vart i landet man firar. Vi tycker däremot att det är viktigast att välja saker som är gott – så här får ni bestämma själva.

Dryck

Ja, vi behöver nog inte ens nämna vad våra tips är här.

Midsommarkrans och midsommarstång

Vi tycker att blommor i håret och midsommarstång är ett måste! Plocka ihop några blommor påväg till ditt midsommarfirande, eller be någon annan göra det om du inte är så sugen. Hur din krans sen binds ihop är inte hela världen, det viktigaste är att du har lite blommor i håret.

Dans

Du kanske inte tror att du kommer vilja dansa men det kommer du vilja. Och du kan redan små grodorna så det är ingen fara.

Sång

Ladda ner ditt sånghäfte här.

 

Trevlig midsommar!